Atrapados en
blanco y negro

Presentació

Àlbum de fotografies de la casa reial espanyola durant el regnat d'Alfons XIII. Dècada 1920. MENDIGORRÍA, C. 440, D. 129.

Entre les xicotetes joies que custodia l'Arxiu de la Noblesa hi ha centenars de fotografies antigues, retalls de moltes vides atrapades en blanc i negre, abans pertanyents a la noblesa espanyola, que ens evoquen un univers costumista d'aristòcrates i jornalers, paisatges i paisanatges, guerres i escenes de la vida quotidiana.

Res no s'escapava de la mirada encuriosida dels fotògrafs pioners: celebracions socials, tasques de la pagesia, racons urbans, palaus i mines, xiquets i ancians. D'esta manera, la vida i la mort desfilen davant de les vetustes cambres, oferint-nos un bigarrat calidoscopi de rostres, gestos i escenaris, naturals o imaginats, captats per artistes, professionals i aficionats al llarg de diverses generacions. Un gran llegat que pretén difondre's entre el gran públic perquè es puguen apreciar canvis i permanències en el segle decisiu que va des de l'any 1845 al 1945.

Retalls d'un món perdut que, per primera vegada, s'exposa a la Sala d'Exposicions Permanents de la Secció Noblesa de l'Arxiu Històric Nacional durant el segon semestre de 2007 i en una exposició virtual a la pàgina web del Ministeri de Cultura.


Icono de conformidad con el Nivel Doble-A del W3C-WAI. Se abre en ventana nueva Titulares RSS disponibles

© Ministeri d'Educació, Cultura i Esport