Lista de
Patrimonio Europeo

Presentació

Presentació


Residència d'estudiants

La creació d'una Llista de Patrimoni Europeu és una iniciativa destinada a impulsar la dimensió europea dels béns culturals, els monuments, els enclavaments naturals o urbans i els llocs que han exercit un paper essencial en la història comuna i en el patrimoni europeus.

A través d'esta llista es vol fomentar la difusió, la protecció i la preservació del ric patrimoni europeu, mentre es destaca la seua importància a l'hora de conèixer millor la història del continent.

El patrimoni cultural és un dels elements fonamentals de la nostra identitat i l'Europa de hui és el fruit de l'intercanvi continu i del diàleg que s'ha produït entre els diferents territoris al llarg dels segles.

La iniciativa de crear una Llista de Patrimoni Europeu va nàixer a Granada, l'abril de 2006, gràcies als ministres de Cultura de França, Hongria i Espanya a la trobada "Europa pel diàleg intercultural". Pocs dies després va ser presentada al Consell de Ministres de Cultura de la Unió Europea i va ser incorporada a l'agenda europea.

Per al llançament d'este programa s'ha escollit el mes de març de 2007 perquè coincidisca amb la celebració del 50é aniversari de la signatura del Tractat de Roma, efemèride que se celebrarà el pròxim dia 25.

Amb vista al futur es pretén augmentar la llista amb noves incorporacions i crear una xarxa que incloga tots els llocs designats com a Patrimoni Europeu a fi de desenvolupar activitats culturals de manera conjunta.


Icono de conformidad con el Nivel Doble-A de las Directrices de Accesibilidad para el Contenido Web 1.0 del W3C-WAI. Este enlace abre una ventana nueva

© Ministerio de Cultura