Enquesta d'hàbits i pràctiques
culturals a Espanya

Introducció. Enquesta d'hàbits i pràctiques culturals 2002-2003

El contingut d'esta publicació s'ha estructurat de la forma següent. Al començament de la publicació s'inclou l'apartat Metodologia, que conté una descripció dels objectius, les definicions dels principals conceptes utilitzats i les característiques tècniques fonamentals de l'enquesta, el coneixement de la qual és necessari per a valorar correctament els resultats obtinguts. En segon lloc s'incorpora un conjunt de quadres sintètics i de gràfics on han sigut incorporades les principals magnituds obtingudes de l'enquesta, amb l'objectiu d'oferir una visió de conjunt del comportament de les variables més rellevants.

El nucli central de la publicació està compost per un conjunt de taules estadístiques distribuïdes en onze capítols. Els dos primers oferixen informació de l' entorn general on es desenvolupen les activitats de temps lliure així com dels equipaments culturals dels quals disposen les persones de l'àmbit d'investigació de l'enquesta. El capítol 3 es dedica intensament a indicadors de la lectura de llibres no relacionats amb la professió i estudis i, de forma més succinta, a la lectura de publicacions periòdiques i a l'assistència a biblioteques. El capítol 4 es referix a les arts escèniques: teatre, òpera, sarsuela i ballet/ dansa, amb una estructura similar en les quatre arts, encara que amb majors desglossaments en el teatre, on la freqüència del fenomen ho ha fet possible. La música, concerts de música clàssica i actual, junt amb la visió general de múltiples indicadors d'este àmbit s'incorporen al capítol 5.

A continuació, la publicació se centra en el sector audiovisual, començant amb un capítol, el 6, dedicat al cinema, que seguixen altres específics de vídeo, ràdio i televisió. L'ús de les noves tecnologies, ordinador i Internet, que ha obert camí a noves formes de cultura, i l'impacte en els hàbits és una de les aportacions de l'enquesta i ha sigut objecte d'estudi en el capítol 9. Este és seguit del dedicat a museus, monuments i arxius. Finalment, en l'últim capítol, s'incorporen indicadors relatius a altres activitats culturals o relacionades amb el temps lliure.

Totes les dades d'esta publicació es troben en Internet en les adreces http://www.mcu.es i http://www.sgae.es. En estes mateixes adreces poden consultar-se la publicació Enquesta d'Hàbits i Pràctiques Culturals a Espanya 2002-2003. Anàlisi descriptiva de principals resultats, publicació complementària a la que s'oferix ací.


Icono de conformidad con el Nivel Doble-A del W3C-WAI. Se abre en ventana nueva Titulares RSS disponibles

© Ministeri d'Educació, Cultura i Esport